Answers to the PuzzleNation Punderful Halloween Costume Game!

Happy Day-After-Halloween, puzzlers and PuzzleNationers! (Also known as Candy Coma Day…)

It’s time for the answers to our PuzzleNation Punderful Halloween Costume Game! How did you do? Let’s find out!

 

PuzzleNation’s Punderful Halloween Costume Game: Answers!

#1

halloween1

She’s a spelling bee!

#2

halloween2

They’re the Black-Eyed P’s! [picture courtesy of ThinkingCloset.com]

#3

halloween3

Why, it’s a lovely Mail-Order Bride!

#4

halloween4

Dunkin’ Donuts!

#5

halloween5

French kiss!

#6

halloween6

It’s fantasy football for all to enjoy!

#7

halloween7

He’s a ceiling fan!

#8

halloween8

What a lovely Freudian slip!

#9

halloween9

It’s the Grapes of Wrath!

#10

SONY DSC

She’s a blessing in disguise! [picture courtesy of ThinkingCloset.com]

So how did you do, PuzzleNationers? I hope you enjoyed our little Halloween Costume challenge. Has this inspired you to create a punny costume of your own for next year? Let us know!

Thanks for visiting the PuzzleNation blog today! You can like us on Facebook, follow us on Twitter, cruise our boards on Pinterest, check out our Classic Word Search iBook (recently featured by Apple in the Made for iBooks category!), play our games at PuzzleNation.com, or contact us here at the blog!

PuzzleNation’s Punderful Halloween Costume Game!

Happy Halloween, puzzlers and PuzzleNationers!

One of the best things about Halloween is guessing what people’s costumes are. Clever costumes can be great fun — like these puzzle-themed costumes we featured last year! — and I’m a particular fan of costumes that only cost a few bucks to put together, because they really let your creativity shine through.

Punny costumes lend themselves to the low-budget costume style brilliantly. For instance, this year I’m gathering three pals with flashlights, magnifying glasses, hawaiian leis and party hats, because we’re a Search Party.

And I figured that punny costumes would make for a perfect Halloween game for my fellow puzzlers!

It’s simple. I post a picture, and you guess what the costume is.

For example:

halloweenexample

Did you get it? He’s a chick magnet!

I’ve compiled ten costumes for you to figure out. Let’s see how many you can get!

PuzzleNation’s Punderful Halloween Costume Game!

#1

halloween1

#2

halloween2

#3

halloween3

#4

halloween4

#5

halloween5

#6

halloween6

#7

halloween7

#8

halloween8

#9

halloween9

#10

SONY DSC

So how did you do, PuzzleNationers? I hope you enjoyed our little Halloween Costume challenge. Were there any great punny costumes we missed? Let us know! And happy Halloween to you!

[We’ll be posting the answers tomorrow! Many thanks to our photo sources: Buzzfeed, The Thinking Closet, So Much Pun, and Tim Helbig.]

Thanks for visiting the PuzzleNation blog today! You can like us on Facebook, follow us on Twitter, cruise our boards on Pinterest, check out our Classic Word Search iBook (recently featured by Apple in the Made for iBooks category!), play our games at PuzzleNation.com, or contact us here at the blog!

PuzzleNation Live Game #3: Answers!

As promised, here are the answers to Friday’s PuzzleNation live game, a.k.a. the Progressions challenge! Thank you to everyone who gave it a shot. I look forward to doing another live puzzle game soon!

(And for anyone who didn’t get a chance to play, you can check out the original puzzles on our Facebook and Twitter accounts!)

FACEBOOK

1.) 18  25  28  35  ______  45  48  55  58

Answer: 38 (+7 +3 +7 +3 +7 +3 +7 +3)

2.) 92  91  89  85  ______  76  74  70  62

Answer: 77 (-1 -2 -4 -8 -1 -2 -4 -8)

3.) 64  71  78  83  ______  91  94  95  96

Answer: 88 (+7 +7 +5 +5 +3 +3 +1 +1)

4.) 81  162  54  108  ______  72  24  48  16

Answer: 36 (x2 /3 x2 /3 x2 /3 x2 /3)

5.) 22  23  28  33  ______  35  40  45  46

Answer: 34 (+1 +5 +5 +1 +1 +5 +5 +1)

6.) 242  121  123  41  ______  11  15  3  8

Answer: 44 (/2 +2 /3 +3 /4 +4 /5 +5)

7.) 15  9  18  14  ______  22  44  40  80

Answer: 28 (-6 x2 -4 x2 -6 x2 -4 x2)


TWITTER

1.) 39  43  49  52  ______  63  69  72  79

Answer: 59 (+4 +6 +3 +7 +4 +6 +3 +7)

2.) 9  17  25  23  ______  29  37  35  33

Answer: 21 (+8 +8 -2 -2 +8 +8 -2 -2)

3.) 108  104  52  48  ______  20  10  6  3

Answer: 24 (-4 /2 -4 /2 -4 /2 -4 /2)

4.) 58  49  52  44  ______  40  43  35  40

Answer: 49 (-9 +3 -8 +5 -9 +3 -8 +5)

5.) 31  22  66  57  ______  162  486  477  1431

Answer: 171 (-9 x3 -9 x3 -9 x3 -9 x3)

6.) 46  47  49  46  ______  47  53  46  38

Answer: 42 (+1 +2 -3 -4 +5 +6 -7 -8)

7.) 4  16  18  6  ______  28  30  10  11

Answer: 7 (x4 +2 /3 +1 x4 +2 /3 +1)

Thanks for visiting the PuzzleNation blog today! You can like us on Facebook, follow us on Twitter, check out our Classic Word Search iBook, play our games at PuzzleNation.com, or contact us here at the blog!

Palindromic answers for all and sundry!

As promised, here are the answers to Friday’s PuzzleNation live game, a.k.a. the Palindromes challenge! Thank you to everyone who gave it a shot. I look forward to doing another live puzzle game soon!

TWITTER

1.) Forgetful cats. (2 words)

Answer: Senile felines

2.) Love in the Italian capital. (2 words)

Answer: Amore, Roma

3.) First-person speaker favors a particular mathematical constant. (3 words)

Answer: I prefer pi.

4.) Instructions to hoist in conjunction with the speaker. (6 words)

Answer: Pull up if I pull up.

5.) A fencing challenge offered to a reluctant opponent. (3 words)

Answer: Draw, o coward!

6.) Young Mr. Hawthorne attacked a lama. (4 words)

Answer: Nate bit a Tibetan.

7.) Orders to retreat, given to one’s distant pixie. (5 words)

Answer: Flee to me, remote elf.

FACEBOOK

1.) Television premiere (2 words)

Answer: Tube debut.

2.) Young comic strip miscreant did wrong. (2 words)

Answer: Dennis sinned.

3.) Exclamation to grab the attention of the lad toting certain fruit. (3 words)

Answer: Yo, banana boy!

4.) Weather unsuitable for cheering or owl noise. (4 words)

Answer: Too hot to hoot.

5.) Question a Gotham City resident might ask after the caped crusader’s first appearance. (6 words)

Answer: Was it a bat I saw?

6.) Post’s indecorous citrus fruit (3 words)

Answer: Emily’s sassy lime.

7.) Show boredom in a manner akin to Caesar. (5 words)

Answer: Yawn a more Roman way.

And if there’s some kind of live game puzzle challenge you’d like to see, be sure to let us know! You can like us on Facebook, follow us on Twitter, check out our games at PuzzleNation.com, or contact us here at the blog!

“I have the solution,” Tom answered.

As promised, here are the answers to Friday’s PuzzleNation live game, a.k.a. the Tom Swifties challenge! Thank you to everyone who gave it a shot. I look forward to doing another live puzzle game soon!

TWITTER

1.) “This is all from memory,” Tom… wrote.

2.) “That just doesn’t add up,” said Tom… nonplussed.

3.) “There’s no need for silence,” Tom… allowed.

4.) “Little devils don’t always tell the truth,” Tom… implied.

5.) “You don’t see the point, do you?” asked Tom… stabbing in the dark.

6.) “No test throw,” thought Tom… triflingly.

7.) “The exit is right there,” Tom… pointed out.

FACEBOOK

1.) “I can take photographs if I want to!” Tom… snapped.

2.) “That’s already been taken care of,” Tom… pretended.

3.) “She’s repeating an SOS message,” said Tom… remorsefully.

4.) “I only have diamonds, clubs and spades,” said Tom… heartlessly.

5.) “I’m covering the neighborhood with heavy cotton cloth,” said Tom… canvassing the area.

6.) “I’ve deduced that this is the right way,” said Tom… pathologically.

7.) “I have a split personality,” said Tom… being frank.

And if there’s some kind of live game puzzle challenge you’d like to see, be sure to let us know! You can like us on Facebook, follow us on Twitter, or contact us here!